sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Ahh...

Hyvä raparperipiirakan ohje. Tätä kun vie jonnekin, aina joutuu jakamaan reseptin. Eli, pommin varmasti paras piirakka ikinä, mitä olette suuhunne saaneet.

2 kkp piimää
2 kkp sokeria
2 munaa
100-150 g margariinia
4 tl leivinjauhoa
1 tl soodaa
vehnäjauhoja

raparperia

Muruseos päälle
~75 g margariinia
~1 dl sokeria
vehnäjauhoja

Kaikessa yksinkertaisuudessaan:
- taikina-ainekset sekoitetaan keskenään, jauhoja laitetaan sen verran että taikinasta tulee sopivan löysää
- kaada pellille leivinpaperin päälle ja ripottele raparperit pinnalle
- muruseos valmistetaan nyppimällä ainekset keskenään. Jauhoja taas sen verran kun hyvältä tuntuu, mutta siitä saa tulla aika kuivaa
- murut viskotaan piirakan päälle ja sitten vaan uuniin,

~180 astetta ja valmista on kun hyvältä näyttää.

Ei kommentteja: